Nieuwe naam: Peuterschool 't Stekkie

Maandag 20 maart was het zover! De nieuwe naam voor de peuterschool in De Oude Boomgaard werd onthuld. De peuterschool gaat vanaf nu verder onder de naam ’t Stekkie.

Mevrouw José Bierman en dochter Saar (één van de peuters van de peuterschool) zijn de bedenkers van de naam en werden bij de onthulling dan ook in het zonnetje gezet. De opdracht was om met de nieuwe naam verbinding  te maken met de beide basisscholen De Mient en de Sint Antonius School in brede school de Oude Boomgaard.
Vanuit een stekkie groeit een boomscheut tot een boom. Ook is een stekkie een favoriet plekje.  Deze naam symboliseert precies wat er op de peuterschool gebeurt. Op peuterschool ´t Stekkie kunnen peuters spelenderwijs groeien in hun ontwikkeling binnen een veilige en inspirerende omgeving.

Onder de bezielende begeleiding van juf Gaby worden binnen het kinderspel taal, tellen, zingen en expressie ondersteund. Spelenderwijs wordt er gewerkt met een totaalprogramma gericht op de voorbereiding op groep 1 van het basisonderwijs. Alle peuters krijgen het taalstimuleringsprogramma Puk &  Ko aangeboden. Voor de kinderen met een taalachterstand bestaat de mogelijkheid om het programma meerdere dagdelen te volgen. Dit betreft Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en wordt vanuit de gemeente gesubsidieerd. Het consultatiebureau geeft een VVE indicatie af. Kom gerust eens vrijblijvend langs om een kijkje te nemen op peuterschool ’t Stekkie.  Voor meer informatie kijkt u op de website: peuterschool ?t Stekkie (oude Boomgaard) (http://www.kappio.nl/pg-29492-7-98948/pagina/locatie_nieuwe_niedorp_ps_de_oude_boomgaard.html)

IMG-20170320-WA0002 IMG-20170320-WA0002