Opleiding 'Pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum'

De pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum is de pedagogisch medewerker van de toekomst

De komst van integrale kindcentra  (IKC) is een niet meer te keren ontwikkeling in het werkveld kinderopvang, jeugdzorg en onderwijs. In een IKC werken pedagogisch medewerkers en leerkrachten op gelijkwaardige basis samen in één team, onder één leiding  en wordt het onderscheid tussen deze twee werelden steeds kleiner. 

De opleiding Pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum is tot stand  gekomen vanuit een samenwerking tussen de volgende kinderopvangorganisaties: Stichting Kinderopvang Hoorn en SKIK Kinderopvang Koggenland, Kappio Kinderopvang, Kinderopvang Langedijk en Stichting Kinderopvang Regio Schagen en ROC Kop van Noord-Holland. Bijzonder is dat je de opleiding volgt via een BOL/BBL-variant: de eerste twee jaar ga je naar school en volg je praktijklessen en stages op de locaties (BOL) . Het laatste jaar ben je verzekerd van een leerwerkplek bij een van de kinderopvangcentra (BBL).

De uitvoeringslocatie van de opleiding is bij ROC Kop van Noord-Holland aan de Hofstraat te Schagen. Aanmelden bij: afdeling Welzijn van ROC Kop van Noord-Holland tel. 0223611262 of Marloes Vreugdenhil mail: mvreugdenhil@rockopnh.nl

 

Op de foto van links naar rechts: Marga Hendriks (Kappio), Marjan Terpstra (SKH/Skik), Petra Roorda (ROC), Monique Mul (Kinderopvang Langedijk), Aad de Wit (ROC), Mascha de Wit (SKRS).

Meer informatie? Klik hier! (https://www.kappio.nl/content/29492/download/clnt/81937_Pedagogisch_medewerker_voor_het_integraal_kindcentrum_voor_op_de_website.pdf)

Samenwerking pm iKC Samenwerking pm iKC