Kappio Kinderopvang en Spoorbuurtschool opgeknapt

Een lerarenkamer met direct zicht op het schoolplein. De aula met tribunetrap in het hart van het gebouw. Een jeugdbibliotheek in school. Frisse lokalen die nog ruiken naar linoleum. Drie leerpleinen en twee extra spreekkamers.

De maandenlange renovatie van Kappio Kinderopvang (165 kinderen) en de Spoorbuurtschool (350 leerlingen) aan de Nieuweweg in Anna Paulowna is vrijwel volledig voltooid. De kinderen van peuterschool de Boevenhoeve, bso De Driesprong, kdv Onslieff en de Spoorbuurtschool hebben tijdens de in de zomer gestarte verbouwing nauwelijks last van de werkzaamheden gehad. Kappio heeft met het vervangen van kozijnen dezelfde uitstraling gekregen als de school. En dat is nou net wat we willen, want we gaan op allerlei vlakken meer samenwerken.

Onze peuterschool is verhuisd naar een lokaal in school, zodat die kinderen straks het gebouw en de leerkrachten al kennen. Kennis bij de opvang wordt soepeler overgedragen, zodat kinderen bij het onderbouwteam bekend zijn. We willen dat de traditionele knip tussen opvang en school verdwijnt. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten volgen al samen trainingen om kinderen goed te kunnen begeleiden op het gebied van zorg en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Voor gezamenlijke vieringen, voorstellingen en andere samenkomsten is de tribune in de aula ideaal. Ook bij gymnastiek en gezamenlijke thema’s zullen peuters en kleuters steeds meer met elkaar optrekken. Verder streeft het nieuwe integraal kindcentrum meer een buurtfunctie na.

De heropening van de verbouwde Spoorbuurtschool en Kappio kinderopvang, die als integraal kindcentrum Spoorbuurt doorgaan, vindt 8 juni plaats. Een dag later, zaterdag 9 juni, is er voor belangstellenden een open dag van 10 tot 15 uur.

Bron: Noordhollands Dagblad/Martijn Gijsbertsen

 

Op de foto: Cindy van Kuyeren (clustermanager Kappio) en Dennis Burger (directeur Spoorbuurtschool)

Spoorbuurt 2 Spoorbuurt 2